Védekezes ágyi poloska ellen

Az ágyi poloska egyre több ember életét keseríti meg. A nappal gyakran láthatatlan vérszívó élősködök éjszaka lépnek akcióba, nem kímélve a gyerekeket sem. Csípésük jellegzetes: sokszor felkelés után kezd csak viszketni és hosszabb ideig okoz bőrirritációt mint egy szúnyogcsípés. Nagyon nehéz kipusztítani az ágyi poloskát mert rejtőzködő életet élnek és az irtásukra használt bolti szerekre (ProtectBioKill) ellenállóvá válnak. A galériás lakások nehezebb helyzetben vannak, mert a fa építmények remek búvóhelyek nappalra – csakúgy mint a kárpitok, szegélyek, rések – még a képkeret hátulja vagy a konnektorok is élőhelyül szolgálhatnak.

A poloska vagy a petéje bekerülhet utazás után bőrönddel, használt bútordarabok lakásba kerülésével is. A fertőzöttség nem függ össze a higiéniás helyzettel: akár 5 csillagos szállodából is haza hurcolhatjuk a petéket vagy magát a poloskát. A poloskairtók általában kétszer kell megjelenjenek és ez sajnos több tízezres költséggel jár. A másik probléma, hogy a lakást szinte úgy kell felkészíteni mintha szobafestéshez készülne az ember. A vegyszeres kitettségről nem is beszélve.

Fórum bejegyzések a poloskairtás nehézségeiről

Érdemes kipróbálni a Bugator nevű környezetbarát szert, melyet egy francia nyelvű weboldalon lehet megrendelni. Rendelésünk egy hét alatt érkezik meg normál postai úton. A használat első napja után megszűnnek a csípések,  használata azonban többhetes kell legyen, mert a lerakott peték később kikelnek és kezdődik az egész procedúra előröl. Egy rendelés nagyjából egy 20nm-es szoba kezelésére elég a 3 tasaknyi hatóanyag alapján, szellőztetni csak rövid ideig szabad, hogy a szer töményen a levegőben maradjon, mellyel teljes poloskairtás érhető el 3-4 hét alatt. Emberre veszélytelen illóolajos anyagokat tartalmaz kimondottan az ágyi poloska ellen a Bugator tasak. Megkönnyebbülés a gyerekes családoknak!

Ágyi poloska ellen házilag: Bugator, az irtószer

A legújabb generációs (3 tasakos, 8 naponta cserélendő) poloskairtó adag 45 euróba kerül, plusz 3 euró a postai kiszállítás, mely tapasztalatok szerint a rendeléstől számított egy hét. Lehetőség van csak egy tasak ágyi poloska elleni szer vásárlásra is, például ha valamiért nem elég a 3 tasakos kezelésre szánt mennyiség. Ez 18 euróba kerül.

Összefoglalva: a BUGATOR egy környezetbarát irtószer, hatékony és nem terheli a környezetet. Olyan családoknak ajánlott, ahol gyerek, kisállat (kutya, macska) is van.

BUGATOR árak

A bugator ára a kiszereléstől függ – €18 és €45 között változik plusz a szállítási költség, ami normál postai úton történik, körülbelül 1 hét alatt.

Túlzó videó – szélsőséges esetben elfajulhat az ágyi poloska fertőzöttség

Az alábbi videó egy erősen fertőzött esetet mutat be. Ne tévesszen meg senkit, a legtöbb esetben jól elbújnak, nappal nem látni a poloskákat. Ha nem irtják őket, hetek alatt lehet akkora fertőzöttség, hogy már nappal is találkozni lehet velük. Aki már tapasztalta a az ágyi poloska csípését az tudja, hogy milyen ellenféllel állunk szemben. Gyakran csak 1-2 egyed van a lakásban, 2-3 naponta szív vért nagyjából 10 percig és naponta rakhat petéket. Ha kedvezőek a feltételek, akkor pár hét alatt jelentős fertőzöttség léphet fel, de akit csípnek a poloskák az pár nap után már aludni sem mer.

Ha nem lakják a fertőzött helyiséget akkor pár hónap múlva megszűnik a probléma, mert a poloska az emberen és annak vérén élősködik. A kiköltözés ritkán valósítható meg: inkább bolti szerekkel kísérleteznek (le lehet fújni a lakást, de csomagolni kell, rejtőzködnek és naponta lehet ismételni – 1 flakon irtószer 1500 forint), a csípést elkerülendő aromás anyaggal (levendula vagy teafaolaj, fokhagyma) vagy világítással, ventilátorral veszik körbe magukat az emberek, hogy távol tartsák a rovarokat és megússzák a csípéseket. Az ágyi poloska közben szaporodik. Ilyenkor már csak a poloskairtók tudnak segíteni (2 kiszállás 2 hét leforgása alatt, 35-40 ezeres költségtétel: egy kis pakolászással egybekötve) vagy a Bugator oldhatja meg a problémát.